***Need For Speed Undercover***








Köpt ett nytt spel det e grymmt som sattan om man får skriva så hahha



Första gången jag spelade Need For Speed 3: Hot Pursuit kändes det som någonting helt nytt. Den gula Ferrarin som blev signifikativ för det spelet susade genom en Thelma and Louise-öken som kändes både öppnare och friare än någon annan bana gjort i ett bilspel tidigare. Kaktusar var det enda som växte i den magra jorden och en silhuett av röda berg kantade den skrovliga asfalten var man än körde. Och långt innan GTA gick över till 3D och blev synonymt med hektiska biljakter var det Need For Speed som framkallade svettningar i pannan när blåljus plötsligt började blinka i ens digitala backspegel. Och eftersom spelet inte hade något egentligt mål blev varje biljakt en ny historia, där man kunde lägga all energi på att försöka skaka av sig sina förföljare.
Need For Speed Undercover är EA:s försök att göra sitt gamla spel modernt igen. I rollen som undercoversnut gäller det att infiltrera olagliga streetracing-gäng. Kollegorna i blått vet inte vem man är eller att man är på deras sida, så alla eventuella trafiköverträdelser som görs i spelet kommer med största sannolikhet att sätta igång en galen biljakt. Speluppläggsmässigt påminner det väldigt mycket om Burnout Paradise och Midnight Club-serien. En sömlös och helt fri stad går att utforska om man vill och för starta ett race gäller det åka till rätt område på kartan och initiera det med ett knapptryck.
Problemet är bara att staden i Need For Speed Undercover är den tråkigaste av alla jag stött på i den här typen av fria bilspel, och det känns mest som att man ställt ut ett gäng kulisser i ett soligt Florida-landskap. Disig grafik ritar upp platser som man glömt bort två sekunder efter att de svischat förbi. En gång råkade jag köra samma race tre gånger utan att känna igen sträckan jag tävlade på någon av gångerna. Allt ifrån kubanska salsarytmer till någon konstig dubstep spelas under racen, och den kraftiga överkontrasteringen av vissa färger får det att kännas som om man kör runt i ett dåligt avsnitt av CSI: Miami.
Och på tal om CSI är spelet fullt av rejects som inte fick spela lik i den serien. Jag har ingen aning om varför man valt att använda riktiga skådespelare för att förmedla spelets knappt existerande story, men deras insats får mellansekvenserna i Command &Conquer-serien att framstå som Oscar-material.
Need For Speed Undercover är ett rätt roligt racingspel som lider av att man velat göra det för stort. Den fria världen är totalt innehållslös och ointressant, och att försöka berätta en historia i ett spel där man mest av allt vill knyckla till plåt i galna biljakter är dömt att misslyckas. Det är synd, för där under finns det någonstans ett kompetent racingspel.



Den har ju även med bilen AUDI R8 som jag och Hille vill ha




***NICE***



Kommentarer
RSS 2.0

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0